I denne artikel vil vi gennemgå opsætningen af tænd ved bevægelse, herunder hvordan det aktiveres og hvordan det indstilles med en tidsplan.

Funktionen tænd ved bevægelse benyttes på enheder som har en bevægelsessensor indbygget. Funktionen findes i appen ved at;

• Vælge rummet hvor enheden er placeret i
  • Vælge enheden som funktionen skal indstilles på

Herefter vælges Tænd ved bevægelse. På siden for tænd ved bevægelse, vælges feltet i venstre hjørne (Se ovenstående billede).

I dette felt kan bevægelsessensoren indstilles til at være deaktiveret, aktiveret eller køre på en tidsplan. Ønsker du kun at aktivere bevægelsessensoren vælges Aktiveret og herefter Gem.

I Vælg bevægelsessensorer er det muligt at vælge hvilken bevægelsessensor i rummet, der bestemmer om lyset i rummet skal tændes.

Tænd ved bevægelse på tidsplan

For at indstille tænd ved bevægelse til at blive aktiveret på en tidsplan, vælges det grønne plus ikon og herefter "På tidsplan" (Se nedenstående billede).

Herefter vælges start- og sluttidspunktet for tidsplanen. Her er det ved begge muligt at vælge mellem klokkeslæt, solopgang og solnedgang.

Det er muligt at kombinere klokkeslæt og solopgang eller nedgang i samme tidsplan. F.eks. kan starttidspunktet vælges til at være ved solnedgang og sluttidspunktet til at være kl. 23:00.

Nederst på siden vælges hvilke ugedage hvor tidsplanen skal køre. På ovenstående billede er alle ugedage markeret med en hvid ring rundt om sig, hvilket betyder at alle ugedage her er valgt.

Når din tidsplan er indstillet, vælges Gem. Tidsplanen vil herefter være aktiv. Det er altid muligt at redigere i en gemt tidsplan, hvis du ønsker at deaktivere tidsplanen, vælges enten "deaktiveret" eller "aktiveret".

Hvordan virker "Start ikke"?

Det er muligt at vælge "start ikke" som findes under "start tidspunkt" (Se ovenstående billede). Start ikke er fordelagtig at bruge, hvis din tidsplan f.eks. kører efter solopgang eller solnedgang.

Et eksempel på hvordan den kan bruges, er hvis bevægelsessensoren er sat til at være aktiv mellem 06:00-09:00. Hvis "start ikke efter solopgang" aktiveres, vil bevægelsessensoren kun aktiveres i de mørke timer. På den måde tilpasser bevægelsessensoren sig efter de skiftende dagslængder.