I denne artikel gennemgås den overordnede opbygning af ZenseHome appen. Ønsker du at læse mere dybdegående guides til opsætning mv. så kan de findes på vores supportside.

Appens opbygning

ZenseHome appen er opdelt i to hovedmenuer, hvilket er siden for boligens rum og siden for indstillinger

På siden for boligens rum, findes overblikket over dit hjem samt hvilke enheder som er i hver rum. ZenseHome enhederne kan f.eks. være afbrydere, lampeudtag og stikkontakter. Det er også i det enkelte rum, hvor opsætningen for enhederne laves.

Under indstillinger, er det her muligt at lave opdateringer, generelle indstillinger og opsætning af funktioner som ikke er på enhedsniveau.

Hermed appens overordnede opbygning. Vi vil nu gennemgå de mest gængse funktioner og indstillinger i ZenseHome appen.

Tilføj, slet eller omdøb en enhed

På siden under boligens rum, er det muligt at tilføje, slette eller omdøbe en enhed. Det gøres ved at vælge de tre prikker i højre hjørne. I dette eksempel, har vi valgt rummet alrum.

Ligeledes er det muligt under den enkelte enhed at flytte, omdøbe eller slette den ved at vælge de tre prikker i højre hjørne. I dette eksempel har vi valgt valgt enheden "Alrum lys højre" som er placeret i Alrum.

Opsætning af en enhed

Opsætningen af den enkelte enhed gøres ved at vælge enheden i rummet (se ovenstående billede).

• Tænd, sluk & dæmp

Under Tænd, sluk & dæmp vælges der hvilke tryk som skal tænde for lyset, og om lyset skal dæmpes. Systemet er lavet sådan, at trykket tildeles lampeudtaget og ikke omvendt. F.eks. vælges i appen Lampeudtaget "Alrum lys højre" og herefter tildeles det tryk som skal tænde og slukke for lampeudtaget.

Læs mere om opsætningen af Tænd, sluk & dæmp her: Opsætning af tænd og sluk & Opsætning af dæmp

• Tænd ved bevægelse

Her er det muligt at slå bevægelsessensoren til så lyset tændes ved bevægelse. For at benytte denne funktion, skal enheden have en bevægelsessensor i den, eller være tilsluttet en ekstern bevægelsessensor.

Læs mere om hvordan Tænd ved bevægelse indstilles her: Tænd lyset ved bevægelse

• Sluk automatisk

Ved sluk automatisk er det muligt at indstille lyset til at slukke efter en given tidsperiode. Det benyttes primært på enheder hvor tænd ved bevægelse er aktiveret - men kan også benyttes i andre sammenhænge.

Et eksempel på hvordan sluk automatisk kan benyttes, kan være i et rum hvor lyset er sat til at tænde automatisk på en bevægelsessensor. I de fleste situationer, vil det være naturligt at lyset automatisk slukkes igen - det er under denne fane hvor det indstilles.

Læs mere om hvordan Sluk automatisk indstilles her: Sluk lyset hvis der ikke er bevægelse

• Sluk aldrig

Når sluk aldrig slås til, betyder det at enheden ikke godkender sluk kommandoer fra systemet. Det kan f.eks. være hvis man ved en fejl tilføjer enheden til et scenarie eller trykker på sluk i appen ved en fejl. Sluk aldrig er altså en slags fejlsikring, som er brugbar på enheder som ikke skal slukkes. Det kan f.eks. være stikkontakter hvor der er tilsluttet frysere, køleskabe, routere og andet elektronik som skal stå tændt hele tiden.

Opsætning af funktioner

Opsætning af funktioner som ikke er på enhedsniveau laves under indstillinger. Siden for indstillinger findes under tandhjulet, som vælges i bunden af ZenseHome appen.

• Scenarier

Scenarier bruges til at tænde, slukke eller dæmpe for en eller flere enheder på en gang. Et scenarie kan startes på tre forskellige måder; Ved tryk på en afbryder, igennem en tidsplan eller igennem appen. Det er kun fantasien som sætter grænser for hvordan et scenarie kan sættes op. Et scenarie kan f.eks. opsættes til at slukke alt lyset i boligen, eller sættes til at styre belysningen udendørs så det kun er tændt i bestemte tidsintervaller.

Læs mere om hvordan et scenarie indstilles her: Opsætning af scenarier

• Hjemmesimulering

Hjemmesimulering er i princippet en simpel tyverisikring. ZenseHome systemet optager alle enheders præcise tider for aktivitet. Aktiveres hjemmesimulering i appen, afspilles hjemmets aktiviteter 7 dage tilbage og frem. På denne måde virker hjemmet beboet.

• Ledelys

Ledelys er den bagvedliggende belysning i stikkontakterne og afbryderne fra ZenseHome. Det er muligt at aktivere, deaktivere og justere styrken af ledelyset i appen. For at gøre dette, vælges "Ledelys" under indstillinger.

Læs mere om hvordan Ledelys indstilles her: Ledelys

• Google Home

Det er muligt at forbinde ens ZenseHome enheder med Google Home. På den måde kan man tænde og slukke for lyset med stemmen eller på Google Homes app. For at benytte Google Home med ens ZenseHome enheder, skal man købe en Google nest og herefter oprette sig på Googles app.

Læs mere her: Forbind med Google Home

Opdatering af systemet

Systemet opdateres regelmæssigt, hvor vi sender opdateringer ud til enhederne, appen og ZenseHome boxen. Alle vores opdateringer er lavet sådan, at det kan køre automatisk.

• Opdatering af enhederne

Enhederne opdateres jævnligt med ny firmware. Når der er en ny firmware opdatering tilgængelig, kan du enten selv sætte opdateringen i gang, eller indstille systemet til selv at opdatere det automatisk. Det indstilles i appen ved at vælge tandhjulet og herefter status

Under status er det muligt at sætte firmware opdatering i gang selv, eller slå automatisk vedligeholdelse til. Når automatisk vedligeholdelse er slået til, sørger systemet selv for at systemet bliver opdateret.

Læs mere om automatisk vedligeholdelse her: Vedligeholdelse

NB. er du ny kunde, anbefaler vi at du følger opdateringsproceduren fra den tilsendte installationsguide.

• Opdatering af app

Når der er en app opdatering tilgængelig, vil der når appen åbnes stå "opdatering tilgængelig" herefter skal appen opdateres på samme måde som ved alle andre apps på telefonen. Hvis du ønsker at læse omkring hvad opdateringerne indeholder, så kan det findes under appens versionshistorik. Derudover sendes der nyhedsbreve ud ved større opdateringer.

Tips og tricks

• Del adressen med andre brugere

Det er muligt at dele adressen med andre brugere, så alle i hustanden kan få glæde af ZenseHome. Den adressen deles med, vil få fuld adgang til at styre ZenseHome appen på sin egen telefon eller tablet.

Læs mere om hvordan adressen deles med andre brugere her.

• Opdater systemet i det tidsrum der passer dig bedst

Slå automatisk vedligeholdelse til, i det tidsrum hvor det generer hustandens beboere mindst. Tidsrummet for automatisk vedligeholdelse er standard sat fra 01:00 - 05:00, det er muligt selv at vælge det tidspunkt som systemet skal opdateres i.

• Hold styr på trykkene - lav et scenarie

I stedet for at tildele det samme tryk til mange forskellige lyskilder, kan du med fordel lave et scenarie. Det giver f.eks. god mening når du ønsker at et tryk skal styre belysningen i flere rum eller områder i boligen.