Samlet guide til installation af et nyt ZenseHome system

I denne artikel gennemgås installationsprocessen af et nyt ZenseHome system. Guiden indeholder en overordnet gennemgang af hele installations- og opsætningsprocessen, yderligere linkes der til relevante artikler som kan læses efter behov.

1. Installation af ZenseHome box

Installationen af ZenseHome boxen skal foretages af en autoriseret elektriker. Boxen skal installeres i hjemmets el tavle og herefter tilsluttes internettet. På de to nedenstående links kan du finde tilslutning- og monteringsvejledninger:

2. App installation

Installation og oprettelse på ZenseHome appen kan gøres fra du har modtaget din ZenseHome box med posten. Når appen er installeret på din telefon eller tablet, skal du først oprette en bruger og herefter skal din adresse oprettes.

Guides til oprettelse af bruger og adresse på app:

3. Tilslutning og montering af ZenseHome enheder

Afbrydere, lampeudtag og andre ZenseHome enheder skal nu installeres i dit hjem. ZenseHome enhederne skal tilsluttes 230V. Du kan læse mere omkring tilslutning og montering af enhederne i vores datablade her:

4. Enhederne tilføjes til app

Enhedernes ID skal nu tilføjes i appen. ID'et er et unikt nummer som hver enhed har, og står trykt på den enkelte enhed. For at tilføje ID'et til appen gøres følgende; på forsiden vælges de tre prikker i højre hjørne, og herefter "Ny enhed".

Der er to måder at tilføjet enhedens ID til appen på:

1. Ved tryk på knap på enheden, dette er muligt på afbrydere og stikkontakter
  2. Ved manuel indtastning

Læs mere om hvordan ZenseHome appen er opbygget her.

5. Kommunikationstest

Når enhederne er tilføjet til appen, skal der nu laves en kommunikationstest på alle dine enheder

Du finder siden for kommunikationstest sådan:

1. Tryk på tandhjulet i højre hjørne i appen
  2. Vælg "status"
  3. Vælg "kommunikation" herefter vælg "Test alle"

Du skal forvente at kommunikationstesten tager ca. 2 minutter pr. enhed, så er der 30 enheder i dit hjem, tager testen en time. Når testen er fuldført, vil der af listen fremgå hvis der ikke er kommunikation til nogle enheder.

Bemærk:

• Boxen skal være online før det er muligt at lave en kommunikationstest
  • Når en enhed er kommunikationstestet, er det muligt at tænde og slukke lyset fra app.

6. Firmware opdatering

Alle enheder skal nu opdateres med den nyeste firmware. For at opdatere til den seneste firmware, skal følgende gøres i appen:

1. Vælg tandhjulet i højre hjørne
  2. Vælg "status"
  3. Vælg "Firmware" vælg herefter "Opdater alle"

Du skal forvente at det tager mellem 5-10 minutter at opdatere hver enhed til seneste firmware. Så har du 30 enheder i hjemmet, vil det tage mellem 2,5-4 timer at opdatere det hele.

Ønsker du at lære mere om hvordan status siden i ZenseHome appen kan benyttes, så har vi samlet en oversigt over alle emnerne på denne side:

7. Opsætning af enheder og funktioner i app

Når enhederne er kommunikationstestet og firmware opdateret, er det nu muligt at lave opsætningen af enhederne. Hvordan opsætningen laves, er afhængig af individuel præference. Vi anbefaler, først at vælge hvilke afbrydere der skal tænde og slukke for hvilke lyskilder. Læs mere her:

På nedenstående links har vi skrevet guides til vores mest populære funktioner:

Har du ubesvarede spørgsmål?

På vores supportside har vi samlet en række guides, svar på generelle spørgsmål og meget andet. Du kan finde vores supportside her.