I denne artikel gennemgås proceduren for opgradering til det nye ZenseHome. Ved opgradering til det nye ZenseHome, er det ikke nødvendigt at udskifte alle hjemmets enheder. 

Hvad skal jeg bruge for at opgradere? 

For at opgradere ens ZenseHome system, skal den gamle PC-boks og fasekobler udskiftes med en ZenseHome box. Her er det muligt at tilkøbe installation af box, samt hjælp til opsætning i form af enten fysisk fremmøde eller fjernsupport. 

Vi vil nu gennemgå opgraderingsprocessen fra du modtager din nye ZenseHome box, til dit system er opgraderet og køreklart. 

1. Installation af ZenseHome box

Vi anbefaler at installationen af ZenseHome boxen foretages af en autoriseret elektriker. Ved installationen er det vigtigt at den gamle PC-boks og fasekobler afmonteres, ellers vil den nye ZenseHome box ikke fungere. På de to nedenstående links kan du finde tilslutning- og monteringsvejledninger. 

2. App installation

Installation og oprettelse på ZenseHome appen kan gøres fra du har modtaget din ZenseHome box med posten. Når appen er installeret på din telefon eller tablet, skal du først oprette en bruger og herefter skal din adresse oprettes. På nedenstående links kan du finde guides til dette. 

3. Tilføjelse af enheder

Når ZenseHome boxen er monteret og appen installeret, er det nu tid til at tilføje dine enheder til ZenseHome appen. Her har du to muligheder, den ene er manuelt at tilføje dine enheder og den anden er at vi flytter enhederne over ved hjælp af din zns fil. 

Vi anbefaler at dine enheder bliver tilføjet ved hjælp af zns. filen, da du på den måde er fri for at tilføje det hele manuelt. Du kan læse mere om dette her.

Har du ikke hjemmets zns fil, eller ønsker du at lave din opsætning helt fra ny, så skal du tilføje dine enheder manuelt på appen. Det kan du læse mere om her. 

4. Forbindelsestests af dine enheder

Når enhederne er tilføjet til appen, skal der nu laves en kommunikationstest på alle dine enheder. 

Du starter en forbindelsestest på hele systemet sådan:

 • Tryk på tandhjulet i højre hjørne i appen 
 • Vælg "Status"
 • Vælg "Enheder"

testenheder_iphone12black_portrait.png

 • Vælg "Kør vedligehold" og "Test"

Du skal forvente at det tager ca. 30 sekunder pr. enhed. Når testen er fuldført, vil der på listen "Enheder" på siden "status" fremgå hvis nogen enheder har dårlig forbindelse eller ingen forbindelse. Du kan læse mere om hvordan du skal forholde dig hvis der ikke er kommunikation til en enhed her: 

Bemærk: Når firmware opdateringen sættes i gang, er det ikke muligt at skifte tilbage til PC-boksen igen. Efter enheden er firmware opdateret, vil den miste den gamle opsætning fra PC-programmet og det skal laves fra ny igen på appen. 

5. Opsætning inden opdatering (Frivilligt) 

Inden softwaren opdateres, er det muligt at lave en basisopsætning. På den måde, virker systemet med tænd/sluk på betjeningstrykkene efter opdateringen. Laver du ikke en basisopsætning, vil det dog stadig være muligt at tænde og slukke lyset igennem appen, dog ikke på selve afbryderen. Læs mere om hvordan en basis opsætning laves her: 

Bemærk:

 • Det er kun kort tryk på det øverste tryk der virker ved basisopsætning
 • Enheder som fejler i kommunikationstesten kan ikke opsættes

6. Opdatering af software

Enhederne skal nu opdateres med den nyeste software. For at opdatere til den seneste software, skal følgende gøres i appen:

 • Vælg tandhjulet i højre hjørne 
 • Vælg "Automatisk opdatering"

automatiskopdatering_iphone12black_portrait.png

 • Vælg "Start opdatering"

Du skal forvente at det tager mellem 10-15 minutter at opdatere en enhed. 

Ønsker du at læse mere om hvordan status siden i ZenseHome appen kan benyttes, så har vi samlet en oversigt over alle emnerne på denne side:

7. Opsætning af systemet

Når alle enhederne er opdateret kan man bruge alle funktioner i systemet. Hvis du har brug for hjælp og vejledning til at opsætte dit system, så anbefaler vi at man først besøger vores supportside, hvor vi har samlet en række guides til opsætningen af ZenseHomes funktioner.

VIGTIGT: Ved opdatering fra gammelt system firmware 1.54 eller derunder

 • Ved opdatering fra firmware 1.54 eller derunder, kan det ikke garanteres at enhederne efter opdateringen er i samme tilstand som før opdateringen. Hvis en stikkontakt f.eks. har stået tændt før firmware opdateringen, vil der være risiko for at den er slukket efter opdateringen. Husk derfor at kontrollere når opdateringen er færdig, at enheden står i den ønskede tilstand. Dette gælder specielt køleskabe, frysere, router og andre apparater i hjemmet som ikke må slukkes. 
 • Opleves det at lyskilderne blinker under opdatering, anbefales det at lyskilderne frakobles under opdatering. Dette forekommer kun under opdatering fra 1.54 eller derunder til ny ZenseHome firmware. Dette er en fejl i det gamle firmware og er ikke noget ZenseHome kan forhindre.
Var denne artikel en hjælp?
6 ud af 6 fandt dette nyttigt