I denne artikel vil vi gennemgå hvordan dæmp slås til, herunder de forskellige dæmp typer og andre indstillinger som kan laves i forbindelse med dæmp. For at kunne dæmpe lyset, kræver det at det som styrer lyset har en indbygget dæmp funktion, f.eks. at lampeudtaget er med dæmp. 

I appen indstilles dæmp på enheden som styrer lyset. Vælg derfor rummet hvor enheden er placeret i, og herefter enheden som styrer lyset. På indstillingssiden vælges "Dæmp". 

d_mp1_iphone12black_portrait.png

Dæmp til: Trinløs

Trinløs dæmp gør at lyset kan dæmpes op og ned ved at holde kontakten inde på afbryderen. 

Dæmp til: Trinvis

Trinvis dæmp gør at lyset tændes på et forudbestemt dæmpet niveau. F.eks. indstilles dæmp niveauet til 40%. 

Avancerede indstillinger

Avancerede indstillinger tilgås ved at vælge knappen "Vis mere" i bunden.

d_mp2_iphone12black_portrait.png

Minimum og maksimum

Her indstilles intervallet lyset skal dæmpes i mellem. F.eks. indstilles intervallet med et minimums niveau på 10% og et maksimum på 100%.

Tænd og sluk tider

Her indstilles tiden det tager lyset hhv. at tænde og slukke. F.eks. indstilles tænd tiden til 1 sekund, hvilket er det tiden det tager lyset gå fra minimum til maksimum niveauet. 

Dæmp tider

Her indstilles tiden det tager at dæmpe op og ned, når man bruger en kontakt til at styre dæmpet. Indstilles dæmp op til f.eks. 4 sekunder, vil man skulle holde trykket inde i 4 sekunder for at gå fra minimum til maksimum niveauet. 

Dæmp metode 

Her vælges mellem bagkant og forkants dæmpning. Bagkant er indstillet som standard, da det passer til de fleste nye type pærer og LED'er som bliver brugt i dag. Forkant dæmp passer f.eks. til Glødepærer og halogenpærer. 

Læs mere om bagkant og forkants dæmpning her. 

 

Var denne artikel en hjælp?
1 ud af 2 fandt dette nyttigt