Lampeudtag - 06-LUDP-01-H

ANVENDELSE

Lampeudtag er en ZenseHome® enhed som benyttes til at styre en 230 VAC indendørs lampe. Enheden er udviklet til at kunne håndtere fremtidens lysinstallation inklusiv LED.

Denne enhed kan ikke benyttes selvstændigt, da den er en del af det samlede ZenseHome - system.

KONSTRUKTION

Lampeudtaget har indbygget lys dæmper, som kan slås til eller fra appen. Alle moderne lyskilder kan tilsluttes enheden, men dæmp funktionen må kun aktiveres og anvendes på lyskilder som almindelige glødepærer, halogen og lignende lavspændingskilder med dæmpbare elektroniske transformatorer, dæmpbare lavenergipærer, LED lamper og lignende. Maks. belastning op til 350W for glødelamper og op til 100W for LED.

Enheden kan ikke anvendes på jernkernetransformatorer/ ringkernetransformatorer.

Enheden er beskyttet af en 5x20 mm 2A T sikring samt elektronisk beskyttelse.

PLACERINGSMULIGHEDER

Lampeudtaget er godkendt til indendørs montering.

MONTAGE

Ved montage i forbindelse med ny installation må montagen alene udføres af en autoriseret elinstallatør.

Denne ZenseHome® enhed er beregnet for montage i både standard Ø80mm lampeudtagdåse, samt 1 modul-dåse 50/50 væg- eller loftudtag. Ved montage i 1 moduls dåse skal minimum en lav mellem ring benyttes. Se under tilbehør for det rigtige underlag.

Enheden er tildelt en unik adresse som bruges til at identificere enheden i ZenseHome appen.

ID’et er påtrykt på forsiden af enheden lige under stregkoden. Monter ikke dækslet før enhedens ID nummer er noteret og enheden er monteret i dåse.

Ved montering af hænge lampe føres ledningen fra lampen igennem dækslet og kabelaflastningen i lampeudtaget – vær opmærksom på at føre ledningen igennem efter pilenes markeringer. Dækslet drejes således at slidsen til lyssensoren sidder korrekt. Dækslet trykkes på plads.

LYSSENSOR

Lyssensoren er placeret på kanten af lampeudtaget. Funktionen af lyssensoren styres af ZenseHome appen. Funktionen forringes hvis denne tildækkes eller den ’ser’ ind i et hjørne.

NÆRBETJENING

Ved kanten af lampeudtaget i forlængelse af sikringsholderen, er der en undersænket knap. Knappen betjenes med et spidst værktøj, lampeudtaget kan betjenes (tænd/sluk), uden behov for forudgående programmering.

BEVÆGELSESSENSOR

Bevægelsessensoren registrerer bevægelse i området som figuren herunder viser. Sensoren har en asymmetrisk detektering. Monter lampeudtaget således at sensoren giver den ønskede dækning. En lampeledning kan evt. skygge for detektionsområde.

• Åbnings vinkel X=93O og Y=10O
  • Rækkevidde op til 10 meter

A

X      Y
     1,0m        2,1m        2,8m
     2,5m        5,4m        7,1m
     4,0m        8,4m        11,4m

Bevægelsessensoren må ikke belyses direkte – dette kan give falsk detektering eller manglende detektering.

TILSLUTNINGSDIAGRAM

På fronten af lampeudtaget tilsluttes lampen i henhold til mærkningen.

• Klemme 1 : Nul (markeret med N)
  • Klemme 2 : Jord (markeret med jordsymbol)
  • Klemme 3 : Lyskilde (markeret med lyskilde symbol).

På bagsiden af lampeudtaget tilsluttes 230VAC på tilslutningsterminalerne iht. markeringer på enhed:

• Klemme 1 : Lyskilde (markeret med  lyskilde symbol) Den kan benytte til tænd ledning til f.eks. indbygnings lys
  • Klemme 2 : Nul (markeret med N)
  • Klemme 3 : Jord (markeret med jordsymbol)
  • Klemme 4 : Fase (markeret med L)

TEKNISKE DATA

Kapslingsklasse

IP20

PLC frekvens

110 kHz

Driftstemperatur

-10OC til +30OC

Luftfugtighed

20 til 80 % ikke kondenserende

EMC direktiv

EN61000-6

Standarder

EN60669-2, EN60669-1 EN50065-1, EN61000-6

Eget forbrug

0,3-0,5 W (model LPD0704)

Mærke effekt

Maks peakstrøm

350W glødelampe

250W m/elektroniske trafo

100VA CFL, lavenergipærer

100W LED

30A/1ms

Intern sikring

2 A

Forsyningsspænding,

Indgange

230 VAC ± 10%

50 Hz ±10%

Minimumsbelastning

0 VA

Forsikring

Maksimum 13 A

Terminaler

Skrueterminaler på bagsiden,

max 2 x 2,5□mm

Skrueterminaler på front max

1 x 1,5□mm.

Modulstørrelse

1 modul 50/50+Ø 80 mm

Indbygnings dybde

24mm

Max. vægt i aflastning

8 Kg.

Alle mål er i mm.

PROGRAMMERING

Programmering af enheden foretages via ZenseHome appen hvorefter konfigurationen overføres til de aktive enheder i systemet via en ZenseHome box.

TILBEHØR

Lampeudtaget kan monteres med forskellige underlag, alt efter behov.

Underlag ultra lav - 8mm, benyttes mellem lampeudtag og loft. Denne følger med som standard.

Underlag lav - 15mm, benyttes ved montage i eks 1 moduls forfra dåse, eller hvis der ønskes ekstra plads bag lampeudtag.

Underlag høj - 35mm, benyttes hvor der ikke er monteret anvendelig dåse.

Alle mål i mm.